Att investera i en sprillans ny bil kan för många vara en stor kostnad och är ofta något de behöver spara i många år inför eller ta ett lån för att ha råd med den tilltänkta bilen. Men så finns det också de bilar som kostar mer än vad de allra flesta ens kan drömma om att ha råd med. Hur mycket kostar världens dyraste bil? Det reder vi ut i denna artikel. (För bilder läs här)

En bil för miljardärer – Så mycket kostar världens dyraste bil

För att ha råd med världens dyraste bil behöver du vara mångmiljardär. Världens dyraste bil kostar nämligen omkring 120 miljoner svenska kronor och kommer från bilmärket Bugatti och bär namnet La Voiture Noire vilket är franska och översätts till ”den svarta bilen” vilket är ett passande namn för den svartlackerade bilen. Det sägs att det ska ha tagit över 6,500 arbetstimmar för att ta fram bilen till det den är idag. Det finns inte många exemplar av bilen. Det finns faktiskt bara ett enda exemplar. Personen som öppnade plånboken för att köpa bilen är ingen mindre än fotbollsspelaren Cristiano Ronaldo som numera har bilen i sin ägo. Han betalade ungefär 120 miljoner kronor för den mycket omtalade bilen.

Men innan den dyra bilen kunde få en köpare visades ett exemplar upp på en bilmässa i Geneve. Exemplaret var då bara ett skal av bilen och det dröjde ungefär två år innan bilen blev tillverkad i sitt enda exemplar innan den blev såld och levererad till nuvarande ägare. Bugatti är ett bilvarumärke som varit synonymt med lyxiga bilar sedan år 1909 och är ett franskt märke.

Bilen är en hyllning till type 57 SC Atlantic vilket är en av bilmärkets tidigare succéer då de lanserade endast fyra exemplar av modellen år 1930 och designades av Jean Bugatti. La Voiture Noire har en V16 motor som ger 1500 hästkrafter och bilen är utrustad med sex stycken avgasrör.