Varför plasti dip på fälgar?

Alla kanske inte vet vad plasti dip är för något. Vi ska förklara det först och främst. Plasti dip är en sprayfärg som liknar flytande gummi/klistermärke. Produkten går att dra bort som ett klistermärke när du inte längre vill ha det. Den kräver inte heller något underarbete. Orginalfärgen skadas inte av Plasti Dip. Det är ett kit med spray som finns i många olika färger. Så att du själv kan välja vilken färg du vill ha på din fälg. Det är betydligt billigare än att lackera fälgarna, och dessutom väldigt enkelt att göra hemma. Plasti dip kan även användas för att fräscha upp fälgarna och få dem att se nya ut, samt agera som ett skyddande lager för fälgen.

plasti dip

Enkelt att göra hemma

Det är inte alls svårt att använda plasti dip. Alla instruktioner kommer med kitet och det är väldigt lätt att följa. Enkelt förklarat är det bara att rengöra, spraya och sedan torka. Resultatet blir faktiskt oftast väldigt bra, trots att det låter lite läskigt. Hur länge det sedan håller beror helt på vilket klimat fälgen blir utsatt för. På en del bilar håller det i flera år, medans på andra håller de endast 1 år. Därav är det omöjligt att ge ett exakt svar på hur länge plasti dip håller.

Hur mycket behöver man?

Det är lite olika beroende på hur stora fälgarna är. Men oftast runt 3 burkar för 4 små fälgar upp till 16″, 6 burkar för 18- större. fälgar. Rekommenderat är att köpa 10 L. Du kan köpa ett kit med 2 sprayburkar för 299kr. Du behöver spraya på ca 4 lager, därför rekommenderar vi att alltid ha lite extra av produkten. Om du applicerar för lite är risken att det blir svårt att dra av. Om detta är fallet ska du applicera rikligt med avfettning och låta det suga in plasti dipen. Sedan spola av med högtryckstvätt. Plastidip finns att beställa online eller att köpa i fysisk butik tex biltema.

 

Läs även: Hur polerar man fälgar?