Bridgestone

Bridgestone däck

Vilka är Bridgestone?

 

Bridgestone corporations är just nu världens största tillverkare av däck och gummiprodukter. Företaget grundades 1931. De tillverkar även reservdelar till bilar och lastbilar. Deras produkter säljs just nu i mer än 150 länder. Deras huvudkontor ligger i Japan. Företaget jobbar med hållbar utveckling och kämpar aktivt för att minska koldioxidutsläppen samt använda förnybara resurser i sin produktion.

 

Mycket mer än bara däck

 

Bridgestone tillverkar mer än bara däck till bilar. De gör bland annat däck till flygplan, bygg fordon, lastbilar, och motorcyklar samt har egna cyklar och golfklubbor. De har även ett museum som kallas för “innovation gallery” där du bland annat kan ta del av deras historia, DNA, samt nutida och framtida projekt. Bridgestone har byggt ett “innovation campus” i Tokyo där företagskunder kan nätverka med deras intressenter.

 

Populäraste däcken 

 

Bridgestone är ett företag som tillverkar och säljer ett stort utbud av produkter, men de är mest kända för sina däck till större och mindre personbilar. De säljer både sommar och vinterdäck och har vunnit många däcktester.

 

Bäst i test sommardäck

 

BRIDGESTONE TURANZA T005 - Detta är ett testvinnande sommardäck som har fått högsta betyg på inbromsningar och kurvtagning på våta underlag. Har tilldelats EUs miljömärke klass A för däckets exceptionella våtgrepp.  

 

Bridgestone Potenza s001 - Bridgestone Potenza s001 är ett sportdäck som har high speed performance. Det betyder att däcket klarar av mycket höga hastigheter. Däcket är även känt för att ha en enastående våtprestanda.

 

Bridgestone Turanza ER200 - Ett bränsleeffektivt sommardäck som ger stabilitet, samt en mjuk och tyst körupplevelse. Däcket är främst utvecklat för komfort och ekonomi, men har även en utmärkt våt prestanda. 

 

Bäst i test vinterdäck

 

Bridgestone Noranza - Ett testvinnande Nordiskt dubbdäck som är utvecklat för att hantera kraftiga vintrar. Däcket har en ny generations dubbar, gummiblandning och däckmönster. Detta ger föraren bra drag och broms egenskaper samt utmärkt grepp på snö och is. 

 

Bridgestone Blizzak LM005 - Däcket har testats i olika snöförhållanden för att säkerställa att däcket har optimal prestanda på snö och is. Bridgestone Blizzak är TUV märkt och har rankats som bland branschens bästa när det kommer till inbromsning på snö och is.

 

Bridgestone Weather Control A005 EVO - Ett friktionsdäck som är speciellt framtaget för hybrid och elbilar - för att maximera deras köregenskaper. Däcken har en överlägsen livslängd och enastående våt grepps index.

Bridgestone
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.