100% passningsgaranti
Snabba leveranser
Flera betalsätt
Däck

BILLIGA OCH BRA SOMMARDÄCK FÖR DIN BIL

 

Bra och billiga sommardäck

Att sätta på sommardäcken är ett lika säkert vårtecken som blåsippor i backarna. Snart kommer du att cruisa runt i solsken och äntligen njuta av livet igen.

Men först ska sommardäcken på – rätt sommardäck. Det är vi experter på. Så låt oss hjälpa dig att hitta de perfekta sommardäcken för din bil!

Använder du dessutom vår regsök kan du försäkra dig om att du alltid hittar rätt sommardäck till din bil.

Läs mer
Populära Sommardäck
Landsail LS388
Landsail
Landsail LS388

8-10 dagar

B
B
B
215/65 R16 | 98 | H
fr. 51.78 kr/mån
1124 kr/st

Vi har en brinnande passion för bilar och har specialiserat oss på just däck och fälgar. Att använda kvalitetsdäck är en självklarhet för oss men anser att bra däck och hög säkerhet inte ska behöva kosta skjortan. Därför erbjuder vi många billiga sommardäck från etablerade tillverkare, men vi har även exklusivare däckvarianter för den som söker det.

Bra kvalitet till bra priser. Det är grunden vi står på.

Rätt sommardäck för bättre grepp

Skillnaden på bra och dåliga sommardäck är som natt och dag. Rätt sommardäck ger dig full kontroll över bilens styrning, oavsett underlaget. Dåliga däck fungerar å andra sidan tvärtemot och försämrar istället bilens grepp. I slutändan är valet av däck en säkerhetsfråga och då bör man aldrig tumma på kvaliteten.

Med det sagt är det också stor skillnad på däck och däck. Därför kan du alltid kontakta oss om du är osäker på vilka sommardäck som är bäst för din bil.

Det går också bra att använda regsöken för däck här på sajten. Genom att ange ditt registreringsnummer får du automatiskt fram alla sommardäck vi säljer som passar din bil. Smart, eller hur?

Här på sidan ser du ett urval av våra mest populära sommardäck just nu.

Billiga sommardäck, dyrare däck eller miljödäck – vad är bäst?

Sommardäcken har en gummiblandning som slits snabbare än vinterdäck. Därför är det extra viktigt att du är noga med ditt val av däck. De billigaste däcken har oftast inte lika lång beräknad livslängd som de dyrare. Eftersom de slits ner snabbare innebär det också att de läcker ut mer partiklar och föroreningar i naturen. Därmed är dyrare däck ofta bättre ur ett miljöperspektiv än billiga sommardäck.

Det finns också så kallade miljödäck, som är anpassade för att rulla så lätt som möjligt. I sin tur minskar det din bränsleförbrukning vilket är bättre för miljön.

Diskutera gärna med oss om vad som kan passa dig, din bil och dina körrutiner.

Byta sommardäck – datum och mönsterdjup

Det finns idag två anledningar till att man behöver byta sommardäck. För det första måste man göra det på utsatt datum när vintern är över, och dels måste man göra det när sommardäcken slitits ner för mycket.

Att montera nya sommardäck på en bil är egentligen inte särskilt svårt och är något många klarar av på egen hand. Allt man behöver är en domkraft, ett fälgkors och kunskap om hur man spänner bultarna på rätt sätt.

Känner du trots allt att du helst inte byter däck själv kan du ta hjälp av ett proffs. Bor du i Helsingborg med omnejd kan du besöka oss på Däckline så hjälper vi dig med däckskiftet.

Så när ska man byta sommardäck? Låt oss ta en närmare titt.

Sommardäck: datum och regler
Enligt rådande lagar ska man använda vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars om det råder vinterväglag. Följaktligen betyder det att man ska ha sommardäck mellan den 1 april och 31 november.

Dubbdäck får man använda mellan 1 oktober och 15 april om det råder vinterväglag.

Till skillnad från vad de flesta tror finns det ingen lag om när man ska använda sommardäck. Däremot står det i lagen att vinterdäck måste användas mellan den 1 december och 31 mars OM vinterväglag råder. Man kan alltså använda sommardäck året om så länge vädret tillåter det. Detta är dock inget vi rekommenderar då man alltid ska använda de bästa däcken för årstiden.

Vad är rekommenderat mönsterdjup på sommardäck?

Vi rekommenderar att däcken har 3 mm mönsterdjup och uppåt för att du ska få bra grepp om väglaget är blött. Enligt Transportstyrelsen är minsta gränsen 1,6 mm. På däcken finns markeringar, så kallade slitagevarnare, som visar när mönsterdjupet är 2 mm.

Har mönsterdjupet kommit dit så är det hög tid att byta sommardäck. Vänta inte längre än så! Vissa sommardäck har också ett mönster som sänker ljudvolymen när du kör, vilket gör körningen betydligt behagligare. Andra har ett mönster som transporterar bort vatten för att ge ett bättre grepp om vägbanan vid regn.

OBS! Trots att 1,6 mm är den lagliga gränsen för mönsterdjup på sommardäck i Sverige rekommenderar vi inte att du låter dina däck slitas så mycket.

Tips för dig som vill byta till sommardäck på egen hand
Se till att bilen står på plant underlag så att bilen inte börjar rulla. En bromskloss framför något av hjulen kan vara en bra säkerhetsåtgärd.

Byt ett hjul i taget och använd garagedomkraft. Ha gärna instruktionsboken till hands.

Bult och gängor rostar mindre om du lägger lite fett på bulten innan du drar fast hjulen. Använd koppar för plåtfälgar och aluminiumpasta för aluminiumfälgar.

Placera däcken med det största mönsterdjupet bak på bilen. Då minskar risken för sladd.

Tvätta vinterdäcken med jämna mellanrum, så åldrar de inte lika snabbt.

Kontrollera däcktrycket.

Kör några mil och kontrollera med fälgkorset så att bultarna sitter som de ska.

Köp sommardäck online eller i Helsingborg
Som du ser säljer vi sommardäck, vinterdäck, fälgar och alla tänkbara tillbehör direkt här på sajten. Vi föreslår att du använder vår regnummersök för att försäkra dig om att du endast bläddrar bland de sommardäck som passar just din bil.

Beställer du nya sommardäck från oss kan du räkna med att de levereras inom 2-5 arbetsdagar. Naturligtvis inkluderas din beställning av garantier och ångerrätt.

Bor du i närheten av Helsingborg? Då är du välkommen att byta däck hos oss! På Däckline är vi specialister på kompletta hjul, däck och fälgar. Vi hjälper dig att hitta de däck som passar din bil och dina behov. Vårt utbud är brett och vår personal har stor varumärkeskännedom och kan hjälpa dig med alla dina frågor, stora som små.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver rådgivning:
- Telefonnummer : +46 42 24 21 66
- Maila oss : [email protected]


Frågor & svar om sommardäck
Många av våra kunder har frågor om sommardäck och i de flesta fall är frågorna mycket snarlika. Därför har vi valt att samla de vanligaste frågorna med utförliga svar här.

Listan bygger vi konstant på med nya frågor i samband med att de dyker upp. Hittar du inte svaret du letar efter här är det bara att höra av dig till oss!

När ska man byta till sommardäck?

Enligt regelerna ska man byta till sommardäck den 1 april och sedan till vinterdäck igen den 1 december. Med det sagt säger lagen bara att vinterdäck ska användas när vinterväglag råder. För dig betyder det att du kan byta till sommardäck när du anser att det passar och du inte längre räknar med att det kommer bli vinterväglag.

Du kan även kontakta din lokala polismyndighet för att få deras officiella uttalande på om det råder vinterväglag. Annars riskerar du att få onödiga böter.

Vår poäng är att det är upp till dig att byta till sommardäck efter ditt eget sunda förnuft. Kör du däremot med dubbdäck får du inte använda dem efter 15 april, såvida det inte råder vinterväglag.

När ska man byta till sommardäck?

Det enkla svaret är när det inte längre råder vinterväglag. Men eftersom det varit en ganska kall vinter på många håll i landet rekommenderar vi att du väntar med att byta till sommardäck så länge du kan.

Enligt reglerna ska man inte använda vinterdäck efter den 31 mars. Därmed ska du byta till sommardäck senast den 1 april.

Får man använda sommardäck på vintern?

Ja, man får lov att använda sommardäck på vintern men bara så länge det inte råder vinterväglag. Detta är dock något vi, Transportstyrelsen och alla andra i branschen råder emot. För bästa kontroll och grepp ska sommardäck med 3 mm mönsterdjup användas på sommaren och friktionsdäck eller dubbdäck med 3+ mm mönsterdjup under vintern.

 

 

Recensioner från Google
Alltid lika trevlig upplevelse. Proffs. Smäller inte bara på allt utan att bry sig utan... - Ivan Midjich

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.