Billiga och bra sommardäck för din bil

Att sätta på sommardäcken är ett lika säkert vårtecken som blåsippor i backarna. Snart kommer du att cruisa runt i solsken och njuta av livet. Men först ska sommardäcken på. Rätt däck. Det är vi experter på. Låt oss hjälpa dig att hitta de perfekta däcken för din bil! Bra kvalitet till bra priser.

Rätt sommardäck ger bättre grepp Vi rekommenderar att däcken har 3 mm däckmönster och uppåt för att däcken ska ha ett bättre grepp om väglaget är blött. På däcken finns markeringar, så kallade slitagevarnare, som visar när mönsterdjupet är 2 mm. Har mönsterdjupet kommit dit så är det hög tid att byta. Vänta inte längre än så! Vissa sommardäck har också ett mönster som sänker ljudvolymen när du kör, vilket gör körningen betydligt behagligare. Andra har ett mönster som transporterar bort vatten för att ge ett bättre grepp om vägbanan vid regn.

Billiga däck, dyrare däck eller miljödäck – vad är bäst? Sommardäcken har en gummiblandning som slits snabbare än vinterdäck. Därför är det extra viktigt att du är noga med ditt val av däck. De billigaste däcken har oftast inte lika lång beräknad livslängd som de dyrare. Diskutera gärna med oss om vad som kan passa dig i det läget. Det finns också så kallade miljödäck, som är anpassade för att rulla så lätt som möjligt. Det minskar din bränslekostnad och är bättre för miljön.

Bor du i närheten av Helsingborg? Välkommen att byta däck hos oss! På Däckline är vi specialister på kompletta hjul, däck och fälgar. Vi hjälper dig att hitta de däck som passar din bil och dina behov. Vi har ett brett utbud med många olika märken och hjälper dig om du har frågor. I Helsingborg har vi butik och verkstad där det går bra att boka tid för däckbyte.

Vill du byta till sommardäck på egen hand så kommer här några tips på vägen:

  • Se till att bilen står på plant underlag så att bilen inte börjar rulla. En bromskloss framför något av hjulen kan vara en bra säkerhetsåtgärd.
  • Byt ett hjul i taget och använd garagedomkraft. Ha gärna instruktionsboken till hands.
  • Bult och gängor rostar mindre om du lägger lite fett på bulten innan du drar fast hjulen. Använd koppar för plåtfälgar och aluminiumpasta för aluminiumfälgar.
  • Placera däcken med det störst mönsterdjupet bak på bilen. Då minskar risken för sladd.
  • Tvätta vinterdäcken med jämna mellanrum, så åldrar de inte lika snabbt.
  • Kontrollera däcktrycket.
  • Kör några mil och kontrollera med fälgkorset så att bultarna sitter som de ska.

POPULÄRA DÄCK