100% passningsgaranti
Snabba leveranser
Flera betalsätt
Däck

Däck: Vikten av att ha rätt däck på bilen

Att hitta rätt däck till ditt fordon kan vara en utmaning, men med Däckline.se är det enkelt och smidigt. Vi erbjuder ett brett sortiment av säkra däck från välkända tillverkare till konkurrenskraftiga priser. När du söker efter däck på vår e-handelssida kan du enkelt filtrera sökresultaten efter bilens regnummer eller storlek, säsong, hastighetsbeteckning och andra kriterier för att hitta rätt däck för dina behov. Vi har ett stort utbud av sommardäck, vinterdäck och helårsdäck för att säkerställa att du kan köra säkert och bekvämt oavsett väderförhållanden.

 

Vårt sortiment innehåller däck för personbilar, SUV:ar, lastbilar, motorcyklar och andra fordon. Oavsett vilken typ av fordon du kör, kan du vara säker på att vi har rätt däck för dig. Vårt team av experter finns alltid tillgängliga för att hjälpa dig med alla frågor du har om däck. Vi har också omfattande information om däck och däckvård på vår webbplats för att hjälpa dig att välja rätt däck för ditt fordon och att hålla dina däck i toppskick. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder bästa möjliga service och kvalitet. På Däckline.se kan du vara säker på att du hittar rätt däck till ditt fordon och att du får den bästa möjliga servicen. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta de perfekta däcken för ditt fordon.

Läs mer

 

Det finns två sorters däck

Egentligen finns det flera sorter men ska vi kategorisera dessa i två delar så finns vinter respektive sommardäck.

Vinterdäck och sommardäck är anpassade för olika väglag och väderförhållanden, och det är därför viktigt att välja rätt däck för rätt årstid. Inom vinterdäck så finns däremot fyra olika varianter som vi listar nedan:
• Nordiska friktionsdäck: Ett vinterdäck utan dubbar som anpassats för våra nordiska klimat.
• Europeiska friktionsdäck: Fungerar som ovanstående däck-typ även på sommar och vinter. Dock inget bra för vårt väder hemma i Sverige.
• Dubbdäck: Det säkraste valet (ett vinterdäck med dubbar) får dock användas under speciella perioder (mer om det längre ner)
• Helårsdäck: Ett däck som används ”året om” kallas även för året om däck. Dessa däck är inget Däckline rekommenderar.

Vinterdäck - för säker körning i kalla och vinterväglag

Vinterdäck är speciellt utvecklade för att ge bra grepp i kalla och vinterväglag, såsom snö, is och frost. De har en mjukare gummiblandning och en asymmetrisk mönsterdesign som ger ett bättre grepp än sommardäck.

Sommardäck - för bättre prestanda i varmt väder

Sommardäck är utvecklade för att prestera på sitt bästa i varmt väder och har en hårdare gummiblandning och en mönsterdesign som ger bättre körkomfort och högre hastigheter. De har också en bättre vattenavledning, vilket gör att bilen inte hydroplanerar så lätt.

Det är viktigt att byta till sommardäck när vädret blir varmt, mellan 1 april och 30 november är det inte längre lagstadgat med vinterdäck och du får då montera på sommarsulorna.

Vilka däckregler finns?

Det är tillåtet att använda dubbdäck under tidsperioden 1 oktober - 15 april, och det är förbjudet att använda dubbdäck under tidsperioden 16 april - 30 september om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Med vinterdäck menas både dubbade däck och odubbade friktionsdäck, och det är inte tillåtet att ha både dubbade och odubbade däck på samma fordon.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.