Continental

Continental däck

Vilka är continental?

Continental grundades redan år 1871 i Tyskland. Idag är Continental ett multi internationellt företag, och ett av de ledande däcktillverkarna i världen. De tillverkar däck för personbilar, kommersiella fordon samt tvåhjulingar. Continental har ett forskningsteam som kontinuerligt tar fram nya spännande innovativa lösningar. Tack vare detta är de en av de främsta företagen inom däck teknologi och däckproduktion med ett brett produktsortiment. 

 

Trafiksäkerhet börjar med däcket

Continental har satt upp ett mål för en nollvision - Det innebär noll trafikolyckor, noll dödsfall och noll skador. Continental har i över ett sekel utvecklat testvinnande och säkra däck, och jobbar varje dag med att utveckla och förbättra säkerheten. Med den pågående utvecklingen mot intelligenta bilar tror continental att det finns stor potential att uppnå nollvisionen.

 

Populäraste däcken

Continental har många testvinnande däck - Både sommardäck och vinterdäck, dubbdäck och dubbfria samt nordiska friktionsdäck och europeiska. 

 

Bäst i test sommardäck

Continental PremiumContact 6 - Testvinnare som det bästa sommardäcket 2022. Bra grepp och köregenskaper på vått och torrt väglag, Bra styrkänsla med direkt respons och relativt låg bränsleförbrukning. 

 

Continental ContiSportContact 5 SSR - Detta är också ett testvinnande sportigare däck. Har fått utmärkelser som kort bromssträcka, säkert grepp på vått och torrt underlag, klarar vattenplaning samt lågt rullmotstånd.

 

Continental sport contact 7 - Ett testvinnande däck som är designad för sport och högpresterande fordon. Däcket har säkra och stabila köregenskaper på både vått och torrt väglag. En mjuk gummiblandning med styvt däckmönster.

 

Bäst i test vinterdäck

Continental conti ice contact 2 - Det testvinnande däcket har bra köregenskaper och kort bromssträcka på snö. Dubbdäcket är även väldigt lättrullat och har även enastående köregenskaper på is. 

 

Continental conti viking contact 7 - Ett testvinnande nordiskt dubbdäck som är perfekt att köra med på både landsvägar och i storstäder. Däcket tappar inte greppet på blöta underlag som asfalt, och presterar bra på både snö och is. 

 

Continental wintercontact - En ny innovativ mönsterdesign som ger ett stabilt grepp på snö och is. En nyutvecklad gummiblandning som ger utmärkta köregenskaper på våta väglag. Även lågt rullmotstånd och lägre bränsleförbrukning.

 

 

Continental
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.