Köp billiga och bra friktionsdäck online

När det är vinterväglag i sikte är det dags att byta däck. Friktionsdäck är vinterdäck utan dubbar. Vi på Däckline i Helsingborg är experter på alla olika typer av däck och hjälper dig att hitta passande friktionsdäck till bra, billiga priser.

Alltid låga priser Vi har ett brett sortiment av friktionsdäck av hög kvalitet till låga priser. Står du i valet och kvalet mellan friktionsdäck och dubbdäck så kan det vara bra att utgå ifrån var du kommer att köra mest. Bor du i Stockholm eller söderut kan friktionsdäck vara ett bra alternativ under vintern. Högre upp i norr passar däremot dubbdäcken bättre på grund av det isiga underlaget.

Lugnt och tyst med friktionsdäck En stor fördel med friktionsdäck är att de är tystare än andra vinterdäck. Skönt när du är på väg till skidsemestern eller ska hälsa på släkt och vänner långt bort. Bullrigt ljud gör hjärnan trött och som förare får du svårare att koncentrera dig. Med friktionsdäck blir färden lugnare och skönare. Du kan njuta av musik, prata eller lyssna på en bra ljudbok medan du kör och ändå behålla koncentrationen hela vägen.

Friktionsdäcken är miljövänligare än dubbdäcken Friktionsdäcken är dessutom bättre för miljön än dubbdäck. De sliter visserligen också på vägarna, men mindre än det dubbade alternativet. Är du miljömedveten så är de ett bra alternativ. I vissa länder är dubbdäcken dessutom förbjudna och då är friktionsdäck det enda alternativet under vintern.

Tips för säker vinterkörning För att köra så säkert som möjligt under vintern är det bra om du sätter på dina friktionsdäck i god tid. Nya friktionsdäck kan vara bra att ”köra in” på barmark en tid innan det blir vinterväglag. Däcken med bäst grepp ska alltid placeras där bak på bilen för att motverka risken för sladd. Det är också viktigt att kontrollera lufttrycket med jämna mellanrum. Skulle lufttrycket vara för lågt är bilen svårare att styra.

Välkommen till oss i Helsingborg – vi har bra, billiga däck och bästa servicen Vi är experter på däck och svarar gärna på frågor. Undrar du vilka däck som passar din bil, kontakta oss på Däckline i Helsingborg. Här har vi också vår butik och verkstad där vi hjälper dig med däckbyte.

POPULÄRA DÄCK

1036 kr
3024 kr
752 kr