100% passningsgaranti
Snabba leveranser
Flera betalsätt
Däck

Vi har dubbdäck som är både billiga och bra

 

Bra och billiga dubbdäck!
När vintern närmar sig är det viktigt att man utrustar bilen med bra dubbdäck för optimal säkerhet. På Däckline har vi lång erfarenhet från bilbranschen och är experter på just dubbdäck och trafiksäkerhet i vinterförhållanden.

Därför hjälper vi gärna dig med att hitta rätt vinter- eller dubbdäck, alltid till bra priser och med högsta kvalitet. Vårt sortiment av dubbdäck är centrerat kring säkerhet, fast däcken är också utformade till att komplettera din bils naturliga design.

Vill du köpa dubbdäck? Då har vi ett välsorterat utbud av kvalitativa däck från ledande tillverkare. Vi har dubbdäck i flera olika dimensioner och med hjälp av regsöken här på sajten kan vi se till att du får rätt däck till rätt bil.

Läs mer
Populära dubbdäck
Nokian HKPL 10
Nokian
Nokian HKPL 10

2-3 dagar

205/55 R16 | 94 | T
fr. 68.33 kr/mån
1940 kr/st
Triangle TI501
Triangle
Triangle TI501

2-5 dagar

205/55 R16 | 94 | T
fr. 47.12 kr/mån
894 kr/st
Nokian HKPL 9
Nokian
Nokian HKPL 9

2-5 dagar

205/55 R16 | 94 | T
fr. 63.49 kr/mån
1701 kr/st
Michelin X-ICE NORTH 4
Michelin
Michelin X-ICE NORTH 4

2-3 dagar

205/55 R16 | 94 | T
fr. 59.74 kr/mån
1516 kr/st
Falken ESPIA ICE Dubb
Falken
Falken ESPIA ICE Dubb

3-5 dagar

225/50 XL17 | 98 | T
fr. 59.71 kr/mån
1515 kr/st
Hankook W429A
Hankook
Hankook W429A

2-3 dagar

215/65 R17 | 103 | T
fr. 66.73 kr/mån
1861 kr/st
GT Radial Icepro 3
GT Radial
GT Radial Icepro 3

8-10 dagar

215/60 R16 | 99 | T
fr. 66.93 kr/mån
1871 kr/st
Michelin X-Ice North 4
Michelin
Michelin X-Ice North 4

8-10 dagar

195/60 R15 | 92 | T
fr. 65.99 kr/mån
1825 kr/st
Triangle Icelynx TI501
Triangle
Triangle Icelynx TI501

8-10 dagar

195/60 R15 | 92 | T
fr. 59.36 kr/mån
1498 kr/st
Delinte WD52
Delinte
Delinte WD52

2-3 dagar

225/40 R18 | 92 | H
fr. 53.98 kr/mån
1233 kr/st
Sailun ICE BLAZER WST3
Sailun
Sailun ICE BLAZER WST3

2-5 dagar

225/40 R18 | 92 | H
fr. 55.38 kr/mån
1301 kr/st
Gislaved NordFrost 200
Gislaved
Gislaved NordFrost 200

2-5 dagar

265/50 R19 | 110 | T
fr. 59.28 kr/mån
1494 kr/st
Winrun WR60
Winrun
Winrun WR60

2-3 dagar

205/55 R16 | 94 | T
fr. 48.11 kr/mån
943 kr/st
Hankook I*Pike RW11
Hankook
Hankook I*Pike RW11

8-10 dagar

175/80 R16 | 91 | T
fr. 68.4 kr/mån
1944 kr/st

 

Dubbdäck är bäst i hårt vinterväglag

Vid hårt vinterväglag är dubbdäck oftast bäst, däremot räcker det ofta långt med vanliga friktionsdäck på platser där vädret inte är så extremt. Om du bor – eller planerar att köra en del – i de norra delarna av landet så är det med andra ord bra att välja dubbdäck, eftersom vinterväglaget ofta är tufft i de regionerna. Samtidigt så vet vi att även södra delarna får köldknäppar mellan varven och därför kan dubbdäck vara ett alternativ även där.

Vårt bästa tips är att anpassa däcken efter klimatet. Vet du med dig att det ofta snöar och blir kallt där du bor är det lika bra att köpa dubbdäck redan från början. Är du trots det osäker kan du kontakta oss per telefon eller besöka oss i vår butik i Helsingborg så kan vi guida dig till rätt dubbdäck.

Bra dubbdäck ger bättre grepp och ökad kontroll

Även om du är en förare som anpassar din körning efter väglaget så är det svårt när marken blir isig. Då är det fördelaktigt att ha bra dubbdäck på bilen. Det sitter nämligen små, små metallpiggar fastkilade i gummit. Piggarnas uppgift är att ge däcken ökad friktion så att de greppar tag om vägbanan och klarar av att hålla greppet bättre än andra däck när underlaget fryser.

Däcken är också mönstrade på ett sätt som gör att snön inte fastnar lika lätt på gummit; något som annars kan orsaka halka. Dessutom blir bromssträckan kortare och styrfunktionen bättre med dubbdäck.

Att köpa nya dubbdäck är helt enkelt en investering i din och dina medtrafikanters säkerhet.

Vi har dubbdäck till de flesta bilmodeller Eftersom behovet för dubbdäck idag är stort i nästan hela landet har vi arbetat hårt med att samla på oss ett så välsorterat utbud som möjligt. Alla däck är handplockade av våra experter som alltid prioriterar säkerhet och endast väljer ut de absolut bästa, godkända däcken från ledande tillverkare. Samtidigt förstår vi att däck även fyller en estetisk funktion, varför vi har stilrena däck i de flesta dimensionerna.

Tanken är att du enkelt ska kunna hitta rätt dubbdäck till din bil, fälgdimension och årsmodell.

Processen förenklas ytterligare av den praktiska regnummersöken vi har bäddat in på sajten. Genom att knappa in ditt registreringsnummer i sökfältet presenteras du automatiskt med alla de däck som vi säljer till din bil. Sökfunktionen är idag kopplad till över 10 miljoner bilar i Sverige och Norge, varför vi kan garantera att vi kan hitta rätt däck till din bil.

Du kan även titta närmare på och beställa hem några av våra mest populära dubbdäck nedan.

Dubbdäck regler: när får man använda dubbdäck? Låt oss en gång för alla reda ut reglerna gällande dubbdäck och när man får använda dem. Som bekant har vi i Sverige lagar om vilka däck man ska ha på bilen under året, dock råder det viss förvirring kring detta även om lagen är ganska enkel.

Mellan den 1 december och den 31 mars måste man nämligen använda vinterdäck om det är vinterväglag. Fast det finns det ytterligare regler för användandet av dubbdäck.

Dubbdäck datum

Dubbdäck får man lov att använda mellan den 1 oktober och 15 april. Fast du får lov att ha dubbdäck även utanför den tiden om det råder eller förväntas råda hårt vinterväglag. Man får alltså inte använda dubbdäck mellan den 16 april och 30 september, såvida väglaget inte kräver det

Huruvida det är vinterväglag eller inte är något som den lokala polismyndigheten beslutar om. Fast det är också upp till varje förare att avgöra vägförhållandena på egen hand. Försök använda ditt sunda förnuft och montera dubbdäck om du anser det nödvändigt.

OBS! På grund av risken för ökat slitage på vägbanor får dubbdäck inte användas på alla gator i landet.

Tips som gör att dina dubbdäck håller längre

Att däck är en slitagedel är de flesta redan medvetna om. Dessvärre är det inte lika många som känner till att dubbdäck även slits när de inte används. Därför råder vi dig till att ta hand om dina dubbdäck väl under hela året så att de håller så länge som möjligt.

Detta innefattar att regelbundet kontrollera lufttrycket och att köra mjukt utan att accelerera för häftigt. Under sommarhalvåret innefattar det att du förvarar dubbdäcken mörkt och svalt, exempelvis i ett garage eller på vårt däckhotell.

Om du nyss har köpt nya dubbdäck behöver du “köra in” dem försiktigt så att dubbarna sätter sig ordentligt för att däcken ska hålla längre. Tänk också på att däcken ska ha mönsterdjup på 3 mm för optimalt grepp.

Köp billiga dubbdäck online eller på Däckline i Helsingborg

Hos Däckline kan du köpa dubbdäck online eller i vår butik i Helsingborg. Vi erbjuder dubbdäck av hög kvalitet från flera stora varumärken och ser alltid till att hålla nere priserna. Naturligtvis har vi också vanliga friktionsdäck, sommardäck och fälgar så att det räcker och blir över.

Behöver du hjälp med att byta till dubbdäck kan du boka en tid för däckbyte på vår verkstad i Helsingborg. Och har du frågor om däck, fälgar och tillbehör är du välkommen att höra av dig.

Mer om Däcklines dubbdäck

Bra dubbdäck ger bättre grepp – Även om du är en förare som anpassar din körning efter väglaget så är det svårt när marken blir isig. Då är det bra att ha dubbdäck på bilen. Detta beror på att det sitter små, små metallpiggar i gummit. Dessa greppar tag om vägbanan och klarar av att hålla greppet bättre än andra däck vid exempelvis blixthalka. Däcken är också mönstrade på ett sätt som gör att snön inte fastnar lika lätt på gummit, något som annars kan orsaka halka.

Tips som gör att dina dubbdäck håller längre – Tänk på att ta hand om dina dubbdäck på ett bra sätt så håller de längre. Kontrollera lufttrycket, förvara dubbdäcken mörkt och svalt när de inte används och kör mjukt utan att accelerera för häftigt. Nya däck ska köras in försiktigt. Då sätter sig dubbarna på ett bra sätt, vilket gör att däcken håller längre. Dubbdäcken måste ha minst 3 mm mönsterdjup för att greppet ska vara bra. Det är tillåtet att använda dubbdäck mellan 1 oktober och 15 april. Det är dock inte tillåtet att köra med dubbdäck på alla vägar på grund av vägslitage och luftföroreningar.

Köp billiga dubbdäck på Däckline i Helsingborg eller online – På Däckline kan du köpa dina dubbdäck online eller i vår butik i Helsingborg. Vi erbjuder dubbdäck av hög kvalitet, från flera stora varumärken och vi håller alltid låga priser. Vi svarar gärna på dina frågor om du är osäker på vilka däck du ska ha och på vår verkstad kan du boka tid för däckbyte om du inte vill göra det själv.

FAQ: Dubbdäck
Det är inte ovanligt att våra kunder har frågor gällande dubbdäck, reglerna kring användningen av dubbdäck samt tips på hur man bäst tar hand om och byter däck. Därför samlar vi de vanligaste frågorna om dubbdäck här.

Listan utökas i samband med att vi får nya frågor att svara på, men skulle det vara så att du inte hittar svaret på just din fråga kan du alltid kontakta oss. Våra experter har bred kompetens och kan ge tillförlitliga tips och råd om dubbdäck.

Under vilken period får du normalt använda dubbdäck?

I Sverige är det lag på att använda vinterdäck mellan den 1 december och 31 mars. Dubbdäck får man däremot använda redan från den 1 oktober till den 15 april. Det innebär även att det råder ett förbud mot att använda dubbdäck mellan den 16 april och den 30 september.

Det finns dock ett undantag och det är att man får (och bör) använda dubbdäck om det råder eller förväntas bli vinterväglag. Du får med andra ord avgöra om du anser det nödvändigt att byta till dubbdäck utanför den tillåtna perioden.

Vad är vinterväglag?
Vinterväglag är precis vad det låter som: en vägbana som det ligger snö, modd, frost eller is på. Det finns inga exakta definitioner av vad som räknas som vinterväglag utan det är upp till lokalpolisen och varje enskild förare att avgöra vägbanans skick.

Som sagt får man lov att använda dubbdäck om det förväntas bli vinterväglag. Däremot kan det vara bra att rådfråga polisen först för att undvika eventuella böter.

Vad är sant när det gäller dubbdäck?
Dubbdäck är däck designade för användning under vinterhalvåret. De har små metallpiggar i däcken vilket ger ökat grepp under hala vägförhållanden. Enligt rådande regler får man använda dubbdäck mellan den 1 oktober och den 15 april samt om det vinterväglag utanför den perioden.

Det finns även vissa gator och orter i Sverige där man inte får lov att använda dubbdäck och till och med riskerar böter vid överträdelse.

När får du alltid använda dubbdäck oavsett väglag?

Mellan den 1 oktober och den 15 april får man använda dubbdäck oavsett väglaget. Vidare ska man använda vinterdäck (antingen friktionsdäck eller dubbdäck) om det råder vinterväglag mellan den 1 december och 31 mars.

Utanför dessa två perioder får dubbdäck endast användas om det råder vinterväglag och extra friktion krävs för att du framföra ditt fordon säkert.

Till skillnad från vad de flesta tror finns det ingen lag på att använda vinterdäck mellan 1 december och 31 mars. Lagen säger endast att man måste använda vinterdäck under den perioden OM vinterväglag råder.

Vad ska man ha för mönsterdjup på dubbdäck?
När man kör på vinterväglag – oavsett vilken däcktyp man använder – ska man ha ett mönsterdjup på 3 mm. Det rekommenderas dock att man har ett mönsterdjup på närmare 5 mm för optimalt grepp på blöta och kalla underlag.

För sommardäck är lägsta gränsen 1,6 mm mönsterdjup fast 3 mm rekommenderas för bästa grepp.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller behöver rådgivning:

- Telefonnummer : +46 42 24 21 66
- Maila oss : [email protected]

 

 

Recensioner från Google
Fruktansvärt bra service! Stort tack till alla där men speciellt Momme som gick steget längre... - Eddie Andersson
Bra service, bra priser, kunnig och trevlig personal. Mycket nöjd med däcken till CLS:n. Kommer... - Razvan Pirvu
Edit: Ett år senare, kom denna gången hem med en uppsättning Imaz FF533 Titanium 19”.... - Joakim Wasseng
Väldigt trevlig personal, och supersnabb service. Rekommenderas ⭐⭐⭐⭐⭐ - Ubbe Arisag

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2023 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.