Vi har dubbdäcken som är både billiga och bra

På Däckline har vi lång erfarenhet och kan det mesta om däck. När vinterväglaget närmar sig så hjälper vi dig att hitta rätt vinterdäck, alltid till bra priser och hög kvalitet. Vill du köpa dubbdäck? Då har vi ett stort utbud av bra varumärken som gör din körning säker.

Dubbdäck är bäst i hårt vinterväglag Vid hårt vinterväglag är dubbdäck oftast bäst. Om du bor, eller ska köra en del, i norra delen av landet så är det med andra ord bra att välja dubbdäck, eftersom vinterväglaget ofta är tufft. Samtidigt så vet vi att även södra delarna får köldknäppar mellan varven, så dubbdäck kan vara ett alternativ även där.

Bra dubbdäck ger bättre grepp Även om du är en förare som anpassar din körning efter väglaget så är det svårt när marken blir isig. Då är det bra att ha dubbdäck på bilen. Detta beror på att det sitter små, små metallpiggar i gummit. Dessa greppar tag om vägbanan och klarar av att hålla greppet bättre än andra däck vid exempelvis blixthalka. Däcken är också mönstrade på ett sätt som gör att snön inte fastnar lika lätt på gummit, något som annars kan orsaka halka. Dessutom blir bromssträckan kortare och styrfunktionen bättre.

Tips som gör att dina dubbdäck håller längre Tänk på att ta hand om dina dubbdäck på ett bra sätt så håller de längre. Kontrollera lufttrycket, förvara dubbdäcken mörkt och svalt när de inte används och kör mjukt utan att accelerera för häftigt. Nya däck ska köras in försiktigt. Då sätter sig dubbarna på ett bra sätt, vilket gör att däcken håller längre. Dubbdäcken måste ha minst 3 mm mönsterdjup för att greppet ska vara bra. Det är tillåtet att använda dubbdäck mellan 1 oktober och 15 april. Det är dock inte tillåtet att köra med dubbdäck på alla vägar på grund av vägslitage och luftföroreningar.

Köp billiga dubbdäck på Däckline i Helsingborg eller online På Däckline kan du köpa dina dubbdäck online eller i vår butik i Helsingborg. Vi erbjuder dubbdäck av hög kvalitet, av flera stora varumärken och vi håller alltid låga priser. Vi svarar gärna på dina frågor om du är osäker på vilka däck du ska ha och på vår verkstad kan du boka tid för däckbyte om du inte vill göra det själv.