Michelin

Michelin däck

Vilka är Michelin?

 

Michelin grundades redan år 1889, av två bröder vid namn Edouard och André Michelin. Företaget etablerades i Frankrike till en början. Idag är Michelin ett av världens ledande däcktillverkare. De är även ledande i reserelaterade tjänster som karttjänsten Viamichelin och Guide Michelin.

 

Många känner nog till att restauranger rankas med “Michelin stjärnor”. Michelin är ett globalt företag med över 115 000 anställda runtom i världen. Det är dessutom enligt undersökning det mest välkända företaget i världen idag.

 

Mycket mer än bara däck

 

Michelin tillverkar inte bara däck idag, utan är även välkända inom andra sektioner. Exempelvis Viamichelin och Guide Michelin. De har stora visioner i sikte och ett av deras stora mål är att tillfredsställa det mänskliga grundläggande behovet av social interaktion, utbyte och upptäckt. Michelin jobbar även idag med välgörenhet, digitalisering, framtidens mobilisering, hållbarhet, forskning, teknologi och industri.

 

Populäraste däcken

 

Michelin har ett brett utbud av både sommar och vinterdäck. De tillverkar både europeiska och nordiska vinterdäck.

 

Bäst i test sommardäck

 

Michelin Primacy 4 - Primacy 4 har vunnit utmärkelsen som det bästa sommardäcket 2022. Däcket har egenskaper som bra grepp och det är lättrullande vilket bidrar till bränsleeffektivitet.

 

Michelin pilot sport 4 - Ett däck som har vunnit priser i de mest krävande europeiska däck testerna. Däckmönstret anpassar sig kontinuerligt till vägbanan vilket ger exemplarisk kontaktyta mot vägunderlaget.

 

Michelin E primacy - Detta däck är också ett av 2022s bästa sommardäck. Det är ett sommardäck som har fokus på el/hybridbilar, men funkar även utmärkt för bränslebilar. Däcket har en lång livslängd samt utökad räckvidd för elektriska fordon.

 

Bäst i test vinterdäck

 

MICHELIN X-ICE NORTH 4 - Detta däck har utsetts till 2022s bästa vinterdäck. Det är ett dubbdäck som har ett exceptionellt grepp så snö och is, däcket garanterar optimal prestanda under alla vinterväglag.  

 

Michelin pilot Alpin 5 - Ett bränslesnålt europeiskt vinterdäck som ger bästa möjliga köregenskaperna på torra, blöta och snöiga vägunderlag.

 

Michelin X-Ice Snow - Ett friktionsdäck som är utformat för att köras med under extrema vinterförhållanden. Däcket erbjuder maximal mobilitet och säkerhet.

 

Michelin
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Michelin X-Ice North 4
Michelin
Michelin X-Ice North 4

8-10 dagar

215/60 R16 | 99 | T
fr. 82.54 kr/mån
2641 kr/st

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.