Dunlop

Dunlop däck

Dunlop däck - En innovativ däcktillverkare!

En av de bästa däcktillverkarna i världen är Dunlop som har funnits i över 120 år. Det är ett innovativt företag som bidragit till positiva förändringar inom däck- och bilindustrin. Bland annat så var de först med pneumatik som innebär komprimerad tryckluft i gummibehållare.

 

Tack vare att de var först med denna teknik så revolutionerade de branschen med en lösning som hjälper transporter världen över. Man var även först med att informera om den höga risken som finns för vattenplaning. Utöver det så var man även den första däcktillverkaren som skapade specialdäck.

 

Populära däckmodeller

 

Utbudet hos Dunlop däck är brett där de erbjuder däck för både högpresterande och mindre krävande bilar. Deras friktionsdäck är även högpresterande i både låga och höga hastigheter. Dunlop kan även stoltsera med att ha varit de första att implementera racing standarder för vanliga däck.

 

Förutom de innovativa lösningarna har de även arbetat på tekniska förbättringar där man bland annat gett däcken längre livslängd samt minskat bränsleförbrukningen.

 

En populär modell är Dunlop Sport Maxx RT2 som har en förbättrad kurvtagningsförmåga vilket medför högre säkerhet. Däcket har även kortare bromssträckor som speciellt visas vid högre hastigheter. För att ge däcket en förbättrar kurvtagningsförmåga har man designat däcket så att gummit har mer kontakt med marken.

 

Man har även använt optimerad geometri för att däcket skall få kortare bromssträcka. Utöver detta så bjuder denna modell även på mer styrprecision genom mindre beläggning och diameter.

 

Viktigt miljöarbete

 

Dunlop ser till att arbeta med miljöfrågor och har bland annat sett till att marknadsföra EMS. Det är en förkortning för Enviromental Management System och detta har man informerat om till leverantörer, entreprenörer och kunder.

 

Man har även satt upp årliga mål angående miljön som de även ser till att uppnå. För att se till att detta följs så gör man regelbundna kontroller på miljöarbetet som utförs hos Dunlop. När det kommer till omdömen och recensioner online så har de flesta modeller från Dunlop däck bra betyg. Det går nästan inte att förvänta sig något annat när det handlar om en av de bästa däcktillverkarna i världen.

 

Dunlop däck är ett företag som har satsat hårt på att utveckla den teknik de idag använder. Detta samtidigt som de jobbar på att utveckla framtidens teknik inom däckproduktion.

Dunlop
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Dunlop Sport
Dunlop
Dunlop Sport

8-10 dagar

D
B
B
195/60 R15 | 88 | H
fr. 53.02 kr/mån
1185 kr/st

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.