Nokian

Nokian däck

Vilka är Nokian?

 

Nokian Tyres är ett finländskt däckföretag som har sin bas i Nokian, Finland. Deras däck har blivit mycket populära i de nordiska länderna Sverige, Finland och Norge. Nokians produkter är tillverkade för att tåla nordiska väderförhållanden, alltså snö, is, regn samt grövre asfalt.

 

Deras dubbdäck Nokian hakkapeliitta har blivit utsedd till det bästa vinterdäcket för nordiska vinterförhållanden flera år i rad. Märket hakkapeliitta tillkom redan så tidigt som 1935 och Nokian har funnits sedan 1898, dock började däck tillverkningen inte förrän 1925. De blev ett självständigt bolag 1988.

 

Affärsområden

 

Nokian tillverkar i nuläget däck till både personbilar, skåpbilar och lastbilar. De är mest kända för sina vinterdäck och är en av världens ledande tillverkare av tunga specialdäck. De levererar framför allt däck till tunga maskiner såsom skogs, jordbruks hamn och gruvmaskiner. Deras företag omfattar även kedjan Vianor, som utför underhåll av fordon och däcktjänster.

 

Testvinnande däck

 

Nokian är framför allt kända för att tillverka testvinnande dubbdäck. Men de tillverkar även friktionsdäck och sommardäck.

 

Bäst i test sommardäck

 

Nokian HAKKA green 3 - Ett miljövänligt premium sommardäck för personbilar. Däcken har en ny miljövänligare gummiblandning, samt lågt rullmotstånd som sparar på bränsleförbrukning. Effektivt skydd mot vattenplaning och utmärkt grepp på våta väglag.

 

Nokian HAKKA black 2 - Detta däck erbjuder pålitlighet och stabilitet för höga hastigheter. Däcket har fått betyg 10/10 för behagligt, lågt däckljud. Erbjuder stabilitet i extrema förhållanden.

 

Nokian HAKKA blue 3 - Detta däck erbjuder komfort och är mycket tyst kört, även på grövre underlag. Mycket effektivt skydd mot vattenplaning och stannar exakt när du bromsar, även på våt väg.

 

Bäst i test vinterdäck

 

Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV - Har perfekt acceleration samt inbromsning på snö och is. Det är det säkraste däcket i tester. Bra köregenskaper på både våt och torr asfalt. Speciellt bra för elbilar.

 

Nokian Tyres Hakkapeliitta R5 - Detta däck är testvinnande för att ha den kortaste bromssträckan på torr asfalt. Nokian Hakkapeliitta R5 har trygga köregenskaper både på våta och torra väglag. Ger enastående grepp på snö och is.

 

Nokian Hakkapeliitta 9 SUV - Testvinnande däcket Nokian Hakkapeliitta 9 SUV. Däcket har hög säkerhet, då det har exemplariskt grepp på snö och is. Lätt att styra på både vått och torrt asfalt.

 

 

Nokian
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Nokian WR D4
Nokian
Nokian WR D4

8-10 dagar

C
A
69
205/55 R16 | 91 | H
fr. 67.64 kr/mån
1906 kr/st
Nokian Nordman 8 SUV
Nokian
Nokian Nordman 8 SUV

8-10 dagar

225/55 R18 | 102 | T
fr. 79.73 kr/mån
2503 kr/st

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.