Cooper

Cooper däck

Cooper däck

Cooper är ett populärt däckmärke som funnits på marknaden under många år. Märket är idag välkänt inom däck- och bilbranschen och har ett gott rykte bland konsumenter.

 

Coopers däck historia

Cooper Tires grundades 1914 i USA där de snabbt växte i popularitet som en pålitlig däcktillverkare. I slutet av 1990 förvärvade företaget det brittiska däckmärket Avon Tyres och på detta vis tog de sig in på den europeiska marknaden.

 

Däckens popularitet har ökar i dunderfart genom Europa på grund av deras höga kvalité och konkurrenskraftiga priser. Coopers däck har även ökat i popularitet i Sverige under de senaste åren och är idag ett väletablerat däckmärke som går att få tag på via de flesta etablerade hemsidorna och verkstäderna i landet.

 

Egenskaper

Coopers däck har först och främst skapat sig ett namn på grund av att de producerat väldigt bra SUV/ offroad däck. Deras vinterdäck är även väldigt omtalade då de har vinteregenskaper i toppklass. Dessa däck är otroligt slitstarka och konstruktionen är framtagen för att få ett bra grepp och fäste på vägbanan.

 

Denna hållbara konstruktion gör att däcken blir slittåliga och håller för belastande körning, samt håller i många säsonger. Detta tillsammans med de konkurrenskraftiga priserna på däcken gör däckmärket otroligt populärt och prisvärt. Vilket kan vara en anledning till att däckens popularitet har ökat mycket i nordliga Europa där vi har en påtaglig vintersäsong som kräver rejäla friktionsdäck eller dubbdäck.

 

Företaget har därför investerat mycket i den europeiska marknaden och lägger mycket kraft på att växa i Europa. Stora resurser placeras på att ligga i toppklass enligt de Europeiska kvalitetskraven för att visa på att de är en etablerad och seriös däcktillverkare som tillverkar däck av högsta möjliga kvalité. Idag tillverkar Cooper en mängd olika slags däck, varav de idag även finns mindre däck som fortfarande håller samma höga kvalité.

Cooper
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Cooper Zeon CS8
Cooper
Cooper Zeon CS8

8-10 dagar

D
A
B
185/55 R15 | 82 | V
fr. 55.61 kr/mån
1313 kr/st
Cooper WM SA2+
Cooper
Cooper WM SA2+

8-10 dagar

E
B
B
195/55 R16 | 87 | H
fr. 60.34 kr/mån
1546 kr/st
Cooper Zeon CS8
Cooper
Cooper Zeon CS8

8-10 dagar

D
A
B
245/40 R17 | 91 | Y
fr. 64.78 kr/mån
1765 kr/st

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.