Falken

Falken däck

Vilka är Falken?

Falken är ett däckföretag som ägs av japanska företaget Sumitomo Rubber industries. De är idag världens femte största bolag inom däckbranschen. Alla Falkens bildäck är EU-märkta, vilket innebär att däcken uppfyller samtliga krav för minskat utsläpp, låg bränsleförbrukning och säljs för rimliga priser. Falken grundades redan 1988, och säljs idag i hela världen. De har fabriker i bland annat USA, Kina, Turkiet, Japan, Sydafrika och Brasilien.

 

Avancerad teknik

 

Falken tillverkas med kvalité och avancerad teknik. En av teknikerna som används kallas “Advanced 4D” Nano design. Detta sker med hjälp av simulerings datorer som kommer åt däckblandningen på nano nivå. Denna teknik gör att däcket sparar upp till 5% i bränsleförbrukning jämfört med andra däckmodeller. Falken har fått många utmärkelser genom åren för deras innovativa teknik, ett däck med både lågt rullmotstånd, hög säkerhetsnivå och lång livslängd.

 

Populäraste däcken

 

Falken tillverkar både sommardäck, vinterdäck och helårsdäck till många olika bilmodeller.

 

Sommardäck

 

Falken Ziex ZE914 - Falken Ziex ZE914 är ett däck som funkar effektivt på både våta och torra vägar, och är anpassat för högre hastigheter och sportkörning. Däcket har mycket bra balans och är tystlåtet.

 

Falken Sincera SN110 Ecorun - Detta däck är specialanpassat för kompakta och mellanstora bilar. Falken Sincera SN110 Ecorun är utrustad med avancerad 4-D nano teknik. Funktionerna är utvecklade för säkerhet, tillförlighet samt komfort.

 

Falken ZIEX ZE310 ECORUN - Falken ZIEX ZE310 ECORUN är inte bara ett miljövänligare däck, utan har även fått mycket bra recensioner i tester. Däcket har bland annat mycket bra motstånd mot vattenplaning och bra egenskaper på torra vägar, kort bromssträcka samt exceptionell hantering på både vått och torrt underlag.

 

Vinterdäck

 

Espia Ice XL - Falken Espia Ice XL är ett dubbdäck som bidrar med mycket bra grepp under extrema väderförhållanden. Däcket har mycket bra grepp på snö och is och en kort bromssträcka.

 

FALKEN EURO-WINTER HS01 - Falken Euro-winter är ett friktionsdäck som går lika bra att köra med på vintern som sommaren. Godkänd för hastigheter upp till hela 240km/h.

 

FALKEN ESPIA EP Z2 XL - Ett nordiskt vinterdäck utan dubbar, som går att köra med året runt. Däcket presterar ypperligt i extrema nordiska väderförhållanden, eftersom Espia EPZ2 har en asymmetrisk mönsterdesign med 25% tunnare lameller och 22% längre lamell kanter ger detta styvare mönsterklackar och bättre grepp på is.

 

Falken
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.