GAJAH TUNGGAL

GAJAH TUNGGAL däck

Gajah Tunggal

Gajah Tunggal grundades 1951, ursprungligen som en cykeldäckstillverkare. 1971 började företaget tillverka motorcykeldäck och expanderade till däck för personbilar och kommersiella fordon 1981. År 1993 hade företaget också börjat tillverka och sälja radialdäck för personbilar och lätta lastbilar.

 

På senare tid, 2010, började företaget utveckla sin produktionskapacitet för TBR-däck och har vuxit till att bli den största integrerade däcktillverkningsanläggningen i Indonesien. Under åren har man diversifierat sin produktionskapacitet från motorcykeldäck och slangar till att inkludera däck för personbilar och kommersiella fordon.

 

En av de större däcktillverkarna i Asien

 

Som den största integrerade däcktillverkaren i Sydostasien är Gajah Tunggal stolta över att tillverka och sälja högkvalitativa däck för en rad fordon, inklusive personbilar, stadsjeepar, kommersiella fordon, terrängfordon, industriell utrustning och motorcyklar.

Men det är inte allt – De erbjuder även en mängd andra gummirelaterade produkter, som syntetgummi, däcksnören, innerslangar, klaffar och mer.

 

En stor fördel tack vara naturgummi

 

Indonesiens däcktillverkare har en unik fördel när det gäller råvaror, särskilt naturgummi. Som den näst största producenten av naturgummi producerade landet 3,12 miljoner ton naturgummi 2021. Denna rikliga tillgång på naturgummi är en avgörande faktor i landets däckindustri, som förbrukar över 250 000 ton naturgummi årligen - nästan 40 % av den inhemska konsumtionen av naturgummi.

 

Tillgången och prissättningen av naturgummi ger den indonesiska däcktillverkningsindustrin en tydlig konkurrensfördel på den globala marknaden. Med ett så rikligt utbud av naturgummi kan däcktillverkare i Indonesien skapa högkvalitativa produkter samtidigt som de håller sina kostnader låga.

För närvarande inga GAJAH TUNGGAL i lager.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.