Kontio

Kontio däck

Kontio däck - däckens innovativa "Rolls Royce"!

Däckbranschen rör på sig mer än vanligt just nu. Det kommer in flera duktiga aktörer som konkurrerar med de etablerade märkena, men Kontio är inget nytt varumärke då det ligger under däcklegenden Nokians mantel.

 

Kontio däck från Nokian - däckens Rolls Royce

 

Kontio har seglat fram som ett intressant märke eftersom det tillverkas med däckbranschens mest innovativa teknologi. Kontios uppgift är att förse däckmarknaden med innovativa, högkvalitativa premiumdäck. Däcket har ett bra grepp i alla väder, en pålitlig funktionalitet - men de är framförallt däckens Rolls Royce.

 

Du kan nog inte hitta en snyggare däck än Kontio. Dessutom är målsättningen beundransvärd. Kontio vill leverera premiumdäck till halva priset vilket är ganska kontroversiellt och blir oerhört konkurrenskraftigt. Att få sådan kvalitet till ett så pass lågt pris är ett drömscenario.

 

Test av Kontio IcePaw - flest dubbar i världen

 

Precis som de största filmstjärnorna vill Kontio glänsa. Vinterdäcket Kontio IcePaw är ett Finlands-designat dubbdäck med hela 270 dubbar i storleken 205/55-16. Dessa dubbar kallas för Kontios björnklor och ska erbjuda ett helt överlägset väggrepp.

 

IcePaw har varit en stor investering för Kontio. Målet var att skapa ett unikt dubbdäck med den bästa dubbtekniken. Kontio IcePaw är världsledande i antalet dubbar, tillsammans har de fyra däcken 1080 dubbar. Hisnande! Trots detta sliter IcePaw mindre på vägbanan är konkurrenternas premiumdäck.

 

WhitePaw Classic och BearPaw klanen

 

Kontios däckserie är väl genomtänkt. Kontio WhitePaw Classic har en tidlös klassisk design med breda vita däcksidor i en prisklass som aldrig tidigare skådats.

 

BearPaw-serien är också en högklassig serie till ett mycket fördelaktigt pris, där sommardäcket Kontio BreaPaw HP erbjuder en mycket fin körkomfort för dig med personbil. Säkert och välbalanserat däck - med prestationsförmåga!

 

Kontio BearPaw Harmonic är ett säkert däck av hög klass som är mycket mjukt och tyst. Väggreppet är extremt bra och det är ett sommardäck som presterar väl på både torr och blöt vägbana. En innovativ däckregleringsfunktion ger föraren en aldrig tidigare upplevd kontroll i situationer som uppstår. Däckets teknologi är av en helt ny nivå.

 

Kontio Bear Paw Sport Macro - ett högprestandadäck som kan blåsa vem som helst av banan. Sportigt men tyst sommardäck med mycket kraft och effekt. Väldigt exakta köregenskaper.

 

BearPaw-klanens däck torde imponera på vem som helst som är ute efter ett riktigt bra sommardäck. Kontios däck är både säkra, innovativa och sköna att köra omkring med.

Kontio
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.