Linglong/Gmax

Linglong/Gmax däck

 

Intressant däck i lågprisklassen

 

Linglong är ett kinesiskt lågprisdäck som finns på marknaden. Enligt tester är däcket genomsnittligt varken bättre eller sämre än andra i samma klass vilket gör att det kan vara en god idé att titta på Linglong däck nästa gång du behöver köpa nya.

 

Stort urval av Linglong däck

 

Linglong däck började tillverkas 1987 i Kina men föregångaren till däckfabriken startade redan 1975. Linglong har expanderat stort och sedan 2019 finns det även en fabrik i Europa, nämligen i Serbien, vilket kan vara en av orsakerna till att däcken har blivit mer populära här i Sverige. Dessutom kan du hos Linglong hitta däck till många olika fordon och inte bara personbilar. De tillverkar även däck till jordbruksmaskiner, bussar och lastbilar. De har många olika typer av däck såsom bland annat sommardäck, friktionsdäck och dubbdäck att välja mellan.

 

Linglongs däckfabrik fokuserar sedan en tid tillbaka på miljön genom att göra däcksproduktionen mer miljövänlig. Målet är att nå nya klimatmål varje år genom att effektivisera processen och tillverkningen samt genom att minska sina utsläpp. Företaget har vunnit flera utmärkelser för detta miljöarbete både utomlands och i Kina.

 

Linglongs däck får godkänt av Motormännens

 

Motormännens har gjort ett test på 15 däck där samtliga fick godkänt. Linglong var ett av däcken som testades och däcket fick godkänt resultat på både våt och torr asfalt. En skillnad på Linglongs däck och de dyrare däcken var dock att livslängden för Linglong var kortare. Det innebär att det i princip inte är någon skillnad ekonomiskt sett att köpa de billigare Linglong-däcken eftersom man får byta ut dem tidigare. Men det positiva är att man inte behöver lägga ut lika mycket pengar när det är dags att köpa nya.

 

Linglong är ett bra däck i lågprisklassen både sommardäcken och vinterdäcken. De kanske inte har lika lång hållbarhet som ett däck i den högre prisklassen men det viktiga är säkerheten och däcket passerar den med godkänt resultat. Du kan tänka att det är bättre för miljön med det dyrare däcket men om du ser till Linglongs miljöarbete kan du konstatera att Linglongs fabriker kompenserar för detta i deras miljömål.

SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.