Pneumant

Pneumant däck

Pneumant däck

 

Däcktillverkaren Pneumant har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till 1959, då företaget började använda sitt varumärke för däcktillverkning i Östtyskland. Pneumant blev snabbt känt för sin höga kvalitet och ledande position på marknaden. Under 1968 bildades VEB Reifenkombinat Fürstenwalde, vilket ledde till en utökning av tillverkningen till fabrikerna i Riesa, Heidenau, Dresden och Neubrandenburg, och totalt hade företaget 11 000 anställda.

 

Idag är de en del av Sumitomo Rubber Industries

 

Efter Berlinmurens fall 1990 privatiserades Pneumant och blev Pneumant Reifen & Gummi Werke GmbH. Idag är företaget en del av den japanska koncernen Sumitomo Rubber Industries, som även äger varumärken som Dunlop.

 

I över två decennier har Pneumant kunnat utnyttja några av de bästa däckteknologierna från en globalt känd däcktillverkare. Detta partnerskap har gjort det möjligt för Pneumant att införliva några av de mest avancerade däckteknologierna i sina produkter, vilket ger förarna en försäkran om överlägsen prestanda och säkerhet på vägen.

 

Inte lika välkänt som andra budgetmärken

 

Trots att Pneumant inte är lika välkänt som andra däckmärken på marknaden så erbjuder de hög kvalitet till ett överkomligt pris. Deras däck har utmärkt grepp och slitstyrka, vilket gör dem till ett pålitligt val för bilister som söker en prisvärd däcklösning. Med sin unika historia och högkvalitativa produkter är Pneumant ett varumärke som definitivt förtjänar mer uppmärksamhet.

 

 

För närvarande inga Pneumant i lager.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.