Seiberling

Seiberling däck

Seiberling däck

 

Seiberling däck tillverkas av däckjätten Bridgestone Corporation men något du inte visste är att de har en anrik historia som sträcker sig tillbaka till det tidiga 20-talet i Ohio, USA.

 

Vem är mannen bakom Seiberling?

Frank A. Seiberling är mannen som grundade Seiberling, som även tidigare varit Vd för Goodyear Tire & Rubber Company. Han lämnade företaget för att starta Seiberling, hans dröm var att ta fram ett säkert däck. Något han lyckades med som till och med resulterade i en framgångshistoria. (Mer om det längre ner)

 

Är Seiberling ett bra val?

 

Seiberling har alltid stått för kvalitet i sina produkter och har erbjudit konkurrenskraftiga priser sedan företagets start. Idag fortsätter Seiberling att tillverka pålitliga däck för alla väglag, sommar som vinter.


- Dom är kända för sina säkra däck, vilket troligtvis får dig att tänka, ja vad är ett säkert däck? Ett säkert däck är ett däck som har utformats och testats för att uppfylla höga krav på prestanda, hållbarhet och säkerhet under olika körförhållanden säger Imad Doudar, VD på Däckline Sverige AB.

 

Köptes först upp av Firestone

 

Viktigt att notera är att Seiberling, trots en framgångsrik period på 60- och 70- talet, inte kunde stå emot den ökande konkurrensen. Företaget blev därför uppköpt av Firestone, som senare blev en del av Bridgestone Corporation. Än idag används Seiberlings varumärke på flera marknader och hyllar fortfarande sitt anrika arv. Hemma i Sverige är Seibeirling lite av ett premiumval även om däckmärket är ovanlig.

 

Bra att veta: Seiberling ägs idag av Bridgestone.

 

Seiberling
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.