Uniroyal

Uniroyal däck

Uniroyal däck

 

Uniroyal skiljer sig från sina konkurrenter som en pionjär inom däckbranschen. Som medlem i Continental-gruppen har Uniroyal tänjt på gränserna för däckteknologi sedan 1895. Företagets belgiska rötter har ingjutit en passion för perfektion i deras däcktillverkningsprocess, vilket är uppenbart i deras däcks exceptionella prestanda i våta förhållanden.

 

Uniroyals däcksortiment är speciellt utformat för att ge förare exceptionell hantering och grepp, även under de svåraste väderförhållandena. Det är därför Uniroyal är allmänt erkänt som skaparen av "regndäcket". Med över ett sekels erfarenhet av däcktillverkning fortsätter Uniroyal att sätta standarden för innovation, kvalitet och säkerhet.

 

Hur allting började

 

År 1868 öppnade den tidigare belgiske artilleriofficeren Oscar Englebert en liten butik i Liège med fokus på gummivaror. Oscar insåg snabbt den stora potentialen i det mångsidiga och vattentäta materialet, och under ledning av hans son växte verksamheten och inkluderade en egen fabrik som tillverkade allt från badmössor till regnrockar och handskar.

 

Inspirerad av gummins vattenavledande egenskaper började Oscar Englebert Jr experimentera med däck, först för cyklar och hästdragna fordon. Efter framgångarna med sina cykeldäck, expanderade han till bildäckstillverkning och blev det första däckföretaget i Beneluxländerna och ett av de första i Europa.

 

Teknik och innovation spelar en central roll

 

Teknik och innovation har alltid varit i centrum hos Uniroyal. Sedan 1868 har man varit dedikerade till kontinuerlig utveckling och förbättring. Vårt forskningscenter är en livfull miljö där ingenjörer och designers ständigt arbetar med nya idéer. Deras nyfikenhet och driv att förbättra belönas med varje nytt däck de lanserar.

 

Som en del av Continental Group har Uniroyal tillgång till deras erfarenheter och expertis från ingenjörer i Hannover samt över 1 000 forskare, utvecklare och ingenjörer som arbetar över hela Europa och USA.

Uniroyal
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Uniroyal UST 17
Uniroyal
Uniroyal UST 17

8-10 dagar

125/85 R16 | 99 | M
fr. 54.57 kr/mån
1261 kr/st

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.