YOKOHAMA

YOKOHAMA däck

Vilka är Yokohama?

 

Yokohama är en japansk däcktillverkare som grundades år 1917. Det var den första japanska däcktillverkaren som har tilldelats ISO9001-certifiering vilket tyder på att företaget har kvalitetssäkring inom design, utveckling, tillverkning, installation och andra relaterade tjänster.

 

Yokohama Tire Corporation är den nordamerikanska tillverknings- och marknadsföringsavdelningen av Japan-baserade The Yokohama Rubber Co., Ltd. Sedan företaget expanderade till USA 1969 har de varit branschledande inom däckteknologi och innovation över hela världen.

 

Vision och mission

 

Deras mission är att främja en kundcentrerad kultur, fokuserad på att leverera produkter i världsklass som tillfredsställer behoven på en dynamisk marknad, samtidigt som påverkan på miljön minimeras. Deras vision är att vara den bästa leverantören i däckbranschen.

 

Fokus på miljö

 

Varje däck som Yokohoma tillverkar – och varje tillverkningsanläggning de tillverkas i – är designade för att skapa så liten påverkan på miljön som möjligt. Därför är varje Yokohama-däck designade för att prestera kring dessa fyra viktiga miljökriterier: förebyggande av global uppvärmning, resursåtervinning, resursbesparing samt säkerhet och komfort.

 

Yokohama utsågs år 2019 till Climate Change A-lista av CDP (en global icke-vinstdrivande organisation för miljöpåverkan som syftar till att främja förverkligandet av en hållbar ekonomi)

 

Populära däck

Yokohama är kända för att tillverka högkvalitativa däck till både sommar- och vinterklimat. Några av deras populäraste modeller är:

 

Advan AO52 - Detta sommardäck är redo för racingbanorna - med utmärkt prestanda erbjuder AO52 bra grepp under våta och torra vägunderlag.

 

YK840 GTX – YK840 GTX presterar på topp året runt. Med en förbättrad gummiblandning och innovativ slitbanedesign erbjuder detta exklusiva däck en kraftfull kombination av dragkraft under hela säsongen, tyst gång, lång livslängd och säker körning året runt.

 

Tornate all season - När det kommer till långvarig prestanda är Tornante ett helårsdäck för touring som levererar mil efter mil. Byggd med en avancerad sammansättning och slitbane design, levererar detta däck både lång livslängd och ett stabilt grepp under hela säsongen.

YOKOHAMA
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.