Rotalla

Rotalla

Allt om Rotalla däck

 

Rotalla är däck inom budget- och mellanklassnivån. Under de senare åren har däcktillverkaren tagit allt mer marknadsandelar inom detta segment och blivit ett populärt val i många länder som USA, Kina och Kanada.

 

Är Rotalla bra däck?

 

Rotalla är inte är ett premiummärke, utan snarare ett populärt budget-alternativ inom däckbranschen. Idag räknas däcktillverkaren som ett välkänt och pålitligt företag när det gäller tillverkning av däck inom budget- mellanklassen. Bland annat har de utvecklat ett stort utbud av kvalitetsdäck för sommardäck, vinter- och helårsdäck, som är optimala budgetalternativ.

 

Med tanke på prisnivån erbjuder Rotalla bra däck till ett rimligt pris. Däremot är de relativt ineffektiva och har en lägre kvalitét och sämre egenskaper än hos premium däck. Vilket gör att deras grepp fungerar bra under milt väder, men något sämre vid vått- och isiga väglag. Med detta sagt erbjuder Rotalla olika däck som är avsedda för olika terränger och säsonger som bland annat deras Rotalla Ice-Plus och Rotalla Snowpower- serie.

 

Vem tillverkar Rotalla?

 

Rotalla är ett kinesiskt varumärke som bildades 2004 av Shandong Yongsheng Rubber. Företaget har sin produktion i Guangrao, Shandong-provinsen, Kina. Deras toppmoderna fabrik håller en hög standard och fabriken räknas som en av de allra modernaste i Kina. Bland annat använder Rotalla automatisering för att kunna säkerställa kvalitet och säkerhet. Under de senaste 15 åren har företaget stadigt utvecklats stadigt och Rotella är idag känt globalt för att leverera däck av hög kvalitet till mycket konkurrenskraftiga priser.

 

Hur presterar Rotalla däck i test?

 

Under årets lopp har Rotalla testas av både professionella tester och vanliga kunder, med olika utfall.

 

Riksförbundet M Sverige, som är Sveriges största konsumentorganisation för bilister, testade Rotalla Setula S-Pace RU01 i 2020 under en rad olika kriterier som vid torrt- och vått underlag, cirkelkörning och buller. I deras test fick Rotalla däck 2.4/5.5 i betyg. Däcken presterade bland annat bra i torr vägbana, men desto sämre på vått. Av detta skälet rekommenderade dem inte däcken till sina läsare.

 

Därtill har deras S-Pace RU01 testats av en rad andra som till exempel:

  • ADAC Sommardäcktest 2020 225/40 R18 - Rangordnad #16 av 16
  • Autozeitung Sommardäcktest 2020 225/50 R17 - Rangordnad #16 av 20

 

Med detta sagt har företaget så klart nöjda kunder och vid köp av Rotalla kan det vara bra att ha åtanke att däcken är avsedda som ett budgetalternativ och kan således inte förväntas erbjuda lika hög standard som hos premiumdäck, som Michelin, Goodyear och Continental

Rotalla
SÖK PÅ DIN BIL

Mata in registreringsnummer och sök passande däck eller fälg till din bil.

Vilsen i däck & fälg djungeln? Våra experter hjälper gärna till! Ring 042-24 21 66

© 2024 Däckline Sverige AB. All Rights Reserved.